Min personlige holdnning til quicklån

Min personlige holdning til quicklån

Det kan være fristende at vågne op til 10.000 kroner på kontoen – penge der har fundet vej til kontoen henover natten, uden at man rørte en finger. Andet end at godkende en låneplan og sætte sin personlige underskrift på den digitale facon, vel at mærke. Ikke ligesom når man sidder overfor sin personlige bankrådgiver, ansigt til ansigt, med lange snakke om fordelagtige renter, de risikoer med løber ved at låne penge med kaffe i krusset og med øjenkontakt til et ægte menneske. Hvor man – måske – afslutnignsvist sætter sin underskrift på et fysisk papir. Efter mange og lange snakke, hvor der har været til til at tænke og overveje handlingen flere gange. Og hvor man har fået sparring gennem hele forløbet.

Sådan fungerer det ikke helt med quicklån. Disse kræver hverken samme tid, øjenkontakt og der er ingen ansigt til ansigt snak med et ægte menneske. Ofte kræver det blot få klip og derefter har man de ønskede penge på rekordtid. Nok også derfor det kan virke så tillokkende – en nem og hurtig metode til at udleve ens drømme og ønsker! 

Derfor bør man, hvis du spørger mig, overveje de konsekvenser et quicklån medfølger. Flere ved ikke at man ikke blot skal returnere samme beløb, som man lånte, men takket være renter er beløbet væsentligt højere. Det kan også betyde, at man er nødt til at foretage endnu et hurtigt quicklån, så man kan betale det første lån tilbage igen. Som du nok kan høre er dette en ond spiral, der kan være meget svær at komme ud af igen. Desværre!

Det handler ikke altid blot om at finde den nemmeste og hurtigste løsning på alting. Det kan være ganske fordelagtigt ikke at ty til det første og bedste, man ser. Det kan være ganske godt givet ud at overveje sin handling nøje og sætte ord og tanker på de konsekvenser, der ustoppeligt følger med lånet. Om man vil det eller ej. 

Derfor skal man sætte sig ind i alle betingelser, konsekvenser og det ansvar, der nu tungt hviler på ens skuldre, inden man kaster sig ud i det nemmeste quicklån. Det kan være godt at få andres besyv med på sagen, da andres holdninger og meninger ofte kan gøre, at man er i stand til at anskue tingene – eller konsekvenserne – på en anden, og måske bedre, måde. Derudover bør man også søge den information, man kan få, på hjemmesiden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *