Guide: Alt du skal vide om quicklån

Engang imellem i livet kan der opstå udforudsete regninger, som man måske ikke havde sparet op til, eller forberedt sig selv på. Det kan ske for selv den bedste, og derfor kan det være en god idé at optage et hurtigt lån, og få bug med de irriterende regninger, som bare altid kommer ud af det blå. 

Et Quicklån er et hurtigt lån, som også fremgår af navnet. Pengene fra et Quicklån kommer hurtigt ind på din konto, som jo er en klar fordel, hvis du står og skal bruge pengene lige nu og her, og ikke kan vente på en kreditgodkendelse fra banken eller andre låneudbydere. 

Hvordan tager man et quicklån?

Et quicklån er let at tage, og der bliver ikke stillet særlig store krav til dig – forstået på den måde at du ikke skal dokumentere hvad lånet skal bruges på. Det kan være en lidt ydmygende og ubehagelig situation at fremlægge hele sin privatøkonomi, når man ønsker et lån. Dette undgår man altså, når man optager et quicklån. Når man optager et quicklån kan man låne alt fra et par tusinde kroner – til flere tusinde, hvis det er det som man ønsker, og har brug for.

Hvilke krav er der?

Der er en række krav, som man skal opfylde før man kan optage et quicklån, men der er dog ikke nær så mange, som hvis man skulle optage et lån i sin bank. Det er et must at være fyldt 18 år. Andre låneudbydere har et krav om 21 år, og 23 år. Men igen, det afhænger af hvilken låneudbyder, som man ønsker at optage lån hos. Ydermere skal du også være i besiddelse af et NEMid, som skal bruges til at godkende din låneansøgning, men du bliver også godkendt på baggrund af dit NEMid, da det er vigtigt du ikke er registreret som dårlig betaler i for eksempelvis RKI eller debitor registret. 

Nogle låneudbydere kræver også at du har en fast indkomst – eller et fast job, så de kan sikre sig, at du er i stand til at betale lånet tilbage, som du optager. 

På et quicklån kan der være skyhøje renter, så du kan nemt ende med at skulle betale det dobbelte tilbage i forhold til, hvad du har lånt i sin tid. Det er altså værd at huske på, og derfor anbefaler man heller ikke at optage quicklån hver gang der er udforudsete udgifter, for det kan altså være en dyr affære.